Ponuda - vrste masaža

Parcijalna masaža

Parcijalna masaža podrazumeva masažu određenog dela tela kao što su npr. vrat i ramena, leđa duž kičme ili noge. Ona se radi u terapijske svrhe. Najčešće indikacije su spondiloza, kifoza, lordoza. Njome se uspešno rešava problem slabe cirkulacije, spazma mišića i stresa, koji prouzrokuje napetost, umor i višak mlečne kiseline u mišićima.

Anticelulit masaža

Anticelulit tretman direktno utiče na samu površinu kože i stimuliše cirkulaciju. Ovom masažom se postiže da koža bude zategnutija, da dobije više hranjivih materija iz krvi, da se obnovi kolagen koji utiče na čvrstinu i elastičnost kože, ali i da se kroz kožu izbace toksini zarobljeni u formi celulita. Efekti masaže su delotvorniji ukoliko se kombinuju sa adekvatnom ishranom, povećanim unosom tečnosti i fizičkom aktivnošću. Anti-celulit program se sprovodi u serijama od po deset tretmana a broj serija zavisi od stanja i vrste celulita. Radi najboljeg učinka seriju tretmana treba započeti nekoliko dana posle menstrualnog ciklusa. O ritmu i potrebnom broju tretmana, posavetovaće Vas naši fizioterapeuti sa bogatim iskustvom.

Anticelulit masaža oklagijama
Posebno ističemo anticelulit masažu oklagijama koja je u poslednje vreme pravi hit! Anticelulit masaža oklagijama je tretman koji potiče iz Kolumbije, a naziva se još i maderoterapija. Oklagije za anticelulit masažu su posebno dizajnirani roleri neravne površine. Jako je bitno da anticelulit masažu rade stručna lica, kako ne biste imali modrice a učinak bio potpun.

opšta masaža

Relaks masaža

Ova masaža je idealan način za opuštanje i oslobađanje tela od stresa. Relaks masaža je blaga, prijatna, manuelna masaža kojom se, sjedinjavanjem protoka energije, postiže opuštanje organizma. Njen cilj je maksimalno opuštanje i izvodi se u kombinaciji sa odgovarajućim ambijentom (tiha, prijatna muzika, adekvatan prostor). Može se raditi relax masaža celog tela ili pojedinih delova tela. Relaksaciona masaža, kao i drugi oblici masaže – može pružiti sledeće prednosti: poboljšanje periferne cirkulacije, poboljšanje tonusa i izgleda kože, smanjuje napetost mišića, uključujući i olakšanje tegoba izazvanih glavoboljom, umanjuje stres.

refleksologija

Refleksologija

Refleksologija je drevna holistička terapija koja se temelji na stimulisanju refleksnih tačaka na stopalima. Svaka refleksna tačka stopala stimuliše rad određenog organa. Prvi refleksološki tretman je ujedno i dijagnostički jer nam bol na određenoj tački stopala pokazuje koji organ pati, da li se radi o akutnoj ili hroničnoj fazi bolesti. Refleksologija se primenjuje za lečenje skoro svih organa i većine delova tela. Delotvorna je kod: sportskih povreda, bolova u leđima, ramenu i vratu, glavobolje, kod hroničnog umora, stresa, depresije, anksioznosti, astme, bronhitisa, upale sinusa i poremećaja cirkulacije.

Sportska masaža

Ova masaža se preporučuje sportistima kao i rekreativcima. Postoji nekoliko vrsta sportskih masaža. Masaža koja se izvodi nakon treninga ili dugotrajnog napornog rada mišića sprečava nastanak mlečne kiseline, ili istu otklanja ukoliko je došlo do njenog nagomilavanja. Nakupljena mlečna kiselina se pretvara u kalcifikate, koji mogu da izazovu mišićnu napetost pa čak i bol. Često se rade i sportske masaže koje služe za pripremu sportiste za takmičenje, utakmicu i sl. Ova masaža opušta periferni nervni sistem i priprema telo za nove napore. Sportskim masažama se poboljšava prokrvljenost mišića, pa je on spremniji za napor koji sledi. Ukoliko ste rekreativac, sportska masaža će Vam itekako prijati, jer je kod rekreativaca češća pojava nakupljanja mlečne kiseline, koja ako se ne leči na vreme, počinje da predstavlja ozbiljan problem i neretko bolno stanje.
Savremeni sport je vezan sa velikim fizičkim opterećenjem i znatnim emocionalnim naprezanjem. Da bi se povećale radne sposobnosti sportista i da bi oni postizali maksimalne rezultate, potrebno je da budu podvrgnuti racionalnom i kvalitetnom sistemu sportkih treninga, kojim su obuhvaćena i razna druga dopunska sredstva. Kao jedno od efikasnih dopunskih sredstava za povećanje radnih sposobnosti sportista koristi se i sportska masaža. Ona doprinosi povećanju opštih telesnih sposobnosti. Uz glavne činioce savremenog sporta - trening i higijenski način života- masaža doprinosi bržem podizanju sportske forme i njenom očuvanju.
Odmarajuća sportska masaža ima za cilj da ubrza proces odmaranja i da brzo osposobi sportistu za nove napore. Naročito je efikasna pri dužem izlaganju mišića naporima (trčanje, skijanje, alpinizam, maraton, biciklizam), u kojima se usled dugotrajnog izlaganja intenzivnom mišićnom radu skupi velika količina različitih metabolika. Ovi tzv.intermedijalni produkti metabolizma, ometaju proces odmaranja i oporavljanja mišića, pa je korisno da se oni masažom odstrane. Mehaničkim ubrzanjem toka venske krvi i limfe (što se može postići masažom) brže se evakuišu štetni produkti iz organizma. Poseban značaj ima to što masaža ubrzava arterijsku cirkulaciju čime mišićne ćelije bivaju opskrbljene svežom krvlju, bogatim hranljivim materijama i kiseonikom. Ovo mišiće čini sposobnim da obnove rezerve i da su ponovo sposobni za veći rad. Povoljni efekti masaže na proces odmaranja mišića su eksperimentalno dokazani. Mnogi autori smatraju da od svih fizioterapijskih procedura, masaža najuspešnije deluje na proces odmaranja mišića. Pri odmarajućoj masaži koriste se sledeći masažni hvatovi i medjuhvatovi: gladjenje, trljanje, lagano gnječenje i valjanje. Na zamoreni mišić najefikasnije deluje gnječenje. Odmarajuća sportska masaža može se primeniti kao opšta (stimuliše proces odmaranja svih mišićnih grupa tela) i kao lokalna (stimuliše mišiće koji su najangažovaniji pri upražnjavanju pojedinih sportskih disciplina).

Izvor: "Osnovi medicinske masaže" Novak Ražnatović

Limfna drenaža

Limfna drenaža je namenjena poboljšanju venske i limfne cirkulacije, detoksikaciji i izbacivanju viška tečnosti. Kao takva pogoduje osobama sa proširenim venama i kapilarima, otklanja simptome “teških” nogu , dobra je u prevenciji i otklanjanju celulita i jačanju imunog sistema. Pokreti su nežni i prate limfni sistem, tj.simuliraju kretanje tečnosti kroz organizam. Limfna drenaža nije masaža kojom se tretiraju mišići, već poseban postupak za obnavljanje tkivne tečnosti u organizmu zato je jako bitno da se pravilno izvodi.

Limfna drenaža je preventivna i kurativna metoda kojom se stimuliše nesmetan protok limfe ka venskoj cirkulaciji odakle se potiskuje ka srcu, čime se organizam detoksifikuje a otečeni ekstremiteti vraćaju obimom u normalno stanje. Ukoliko se primenjuje preventivno ima izuzetno dejstvo na oslobadjanje organizma od nakupljenih toksina, osećaja težine i metaboličkih otoka, čisteći medjućelijsku slobodnu tečnost i stvarajući osećaj «čistog-laganog» tela , a ako se koristi kurativno- u cilju lečenja ima za cilj resorpciju otoka iz ekstremiteta, posebno posle trauma, hirurških zahvata, limfedema. Koristi se i posle teških operacija tumora kao terapija izbora ali isključivo uz peporuku lekara. U ovim situacijama teraputi primenjuju i bandažiranje, kompresiju kao i kineziterapeutsko vežbanje ekstremiteta (obavezno!) Metoda je koja može biti jako opasna i dovesti do kontra efekata ako se ne primenjuje kako treba. Pantha rei iskreirao sam kao potrebu svakodnevnog života a isključivo u preventivne svrhe kao i metod pomoći u sklopu tretmana detoksifikacije, anticelulitnih programa, wellness i spa programa u pomoći uspešnosti redukcionih dijeta , anti stres programa i izbacivanja viška zadržane vode u medjućelijskom prostoru. Molim vas, ukoliko postoji bilo kakav zdravstveni problem zbog koga su nastali problemi sa limfedemima, terapiju ne radite dok se ne konsultujete sa lekarom.Potrebno je da poslednji obrok bude minimalno 3 sata pre tretmana, ukoliko je „stomak pun“ ne primenjujte tretman.

Izvor: "LIMFNA DRENAŽA- PANTHA REI BY Pedja Filipović"